Barion Pixel

Rólunk

Geogarden, a fenntartható és egészséges kertészkedés

Geotextilből készült termékeink segítségével hozd ki a legtöbbet otthon termesztett növényeidből. A geokertészet a kertészkedés olyan új és egyszerű formája, melybe kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, valamint kezdő kertbarátok és profi kertészek egyaránt gyorsan és könnyen belefoghatnak.

A geotextil magaságyás számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik, melynek köszönhetően kis helyen is gazdagon termő konyhakert alakítható ki. Nem véletlenül szokták kerti kincsesládának is nevezni!

Történetünk

A Kiss Garden gondolata könnyen létrehozható, automatizált webshopok fejlesztése közben fogalmazódott meg bennünk először, hogy saját kertészeti termék ötleteinket közkinccsé tegyük.

Habár a Kiss Consult Kft elsősorban IT cég, ugyanakkor a munka mellett családi és baráti kapcsolatok is összekötnek bennünket. Így többek között a kertészkedés is közös szenvedélyünk, ami nagyon jó kikapcsolódás az amúgy nagy koncentrációt igénylő, nem túl sok mozgással járó napi/éjszakai tevékenységünk mellett.

Az első kísérletet barátnőmmel, Vikivel egy geotextil ágyással kezdtük, amiről úgy ítéltem meg, hogy azt könnyedén el tudom én is készíteni. A tesztelés során minden jónak tűnt, ám az ágyás az idő múlásával, a locsolás hatására kezdett fura formát ölteni. A kezdeti hengerforma ellapult, a hasábforma kikerekedett.

Inkább ufóra emlékeztettek, mint magaságyásra. Pedig az ötlet jónak tűnt minden szempontból (jó a vízáteresztő képessége, elnyel egy csomó kerti hulladékot amitől egyébként csak környezetszennyezés árán tudsz megszabadulni mert elégeted, vagy küszködsz, hogy zsákba gyömöszöld, amit elvisznek a kukások, persze mindig elfelejted hogy mikor…)

Na de ilyen könnyedén nem adom fel, mégiscsak apám lánya vagyok! Barátnőmmel megtanácskoztuk a problémát, ide bizony merevítés kell!

S. rab ágnes

a Kiss Garden megálmodója és termékfejlesztője

Azt még akkor nem pontosan tudtuk, hogy kívülre vagy belülre, de végül mindkét megoldás megszületett.

A belső merevítésből alakult ki a drótvázas geotextil magaságyás, a külső pedig az impozáns kerti díszként is funkcionáló kovácsoltvas jellegű ágyás.

Drótvázas geotextil magaságyás és ültetőzsák
Kovácsoltvas virágláda és magaságyás

Természetesen az okos eszközök sem maradhatnak ki a sorból, mégiscsak a mérnök kertjét kínáljuk! Hamarosan érkeznek az okos kertészkedés elmaradhatatlan kiegészítői.

Ha már van szép magaságyásunk, miért ne lenne hozzá talajnedvesség és páratartalom mérőnk, azt kiegészítve applikációval, hogy bármikor láthassuk, hogy érzik magukat növényeink! Innentől persze nincs megállás, nincs lehetetlen, tele vagyunk ötletekkel… bárcsak az idővel is így lennénk!

nézelődést kedves Látogatónk, és ha nem találod amit kerestél, vagy nem abban a méretben ami számodra ideális lenne, keress bennünket bátran, megpróbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni!

Shopping Cart